Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodový dort nepečený

30. 5. 2007

Suroviny:
čerstvé jahody ( množství dle libosti), 1 sladká smetana, 2 250-gramové kysané smetany, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr, 2 balíčky dětských piškotů, Granko na posypání dortu, máslo na vymazání dortové formy

Postup:

A je tady jahodová sezóna. Jíme čerstvé jahody, zavařujeme, pečeme moučníky,
jahodové knedlíky, děláme jahodové poháry.. my nabízíme recept na skvělý,
rychlý, nepečený jahodový dort.


- dortovou formu ( s oddělitelných dnem) vymažeme máslem a vysypeme drcenými piškoty


- smetanu ušleháme s 1 polévkovou lžící cukru moučky, přidáme dvě kysané smetany, vanilkový cukr a dle chuti přidáme další cukr


- na dno dortové formy naklademe vrstvu piškotu, dále vrstvu krému, jahody, opět piškoty, krém, jahody.. na povrch dortu, který končí krémem naklademe nakrájené jahody a posypeme Grankem


- na minimálně 12 hodin umístíme formu s dortem do chladničky